Slimmer & doelgerichter

Recruitment uitbesteden

Het afhandelen van sollicitaties, spreken van kandidaten, opstellen van vacatureteksten of onderhouden van uw vacatures op internet is een kostbare en tijdrovende aangelegenheid. Bovendien kan de vacature afhandeling ongemerkt over veel schijven lopen, waardoor de doorlooptijd toeneemt en slagvaardigheid afneemt. Aan het in kaart brengen van het werkgeversimago, bedenken van wervingstactieken en aanverwante marketingmiddelen komt u helemaal niet toe.

Op basis van een maatwerkovereenkomst neemt Robuust alle sollicitatiehandelingen en werving & selectie werkzaamheden van u over. Recruitment is geen kunstje, recruitment is een vak apart. Een vak dat we tot in de puntjes beheersen. We kunnen u één of meerdere vacatures uit handen nemen, inhouse recruitment overnemen of een interim recruiter leveren.

We hebben een breed netwerk, leren continu nieuwe kandidaten kennen en maken gebruik van de meest efficiënte en innovatieve recruitmenttools.

Recruitment uitbesteden

Robuust weet welke wervingsstrategie het beste aansluit bij uw bedrijfscultuur. We zijn proactief in onze werkwijze en werven geschikte kandidaten in de juiste doelgroep met lange termijn succes als uitgangspunt. Vanuit een blik op toekomstige behoeften én een focus op noodzakelijke inzet in het hier en nu. We denken niet alleen in termen van vacatures vervullen, maar helpen de beslisser bij het focussen op specifieke expertise of specialisaties die het team op termijn nodig heeft. We kijken naar trends in de specifieke arbeidsmarkt en signaleren wanneer er in bepaalde gebieden iets verandert. Slagvaardig en weloverwogen nemen we u de verantwoordelijkheid voor het complete proces van onderliggende systemen en processen van werving tot onboarding uit handen.

Door onze doeltreffende methoden in te zetten, komen we tot de kern en kunnen we snel de vinger op de zere plek leggen.

Ieder recruitment uitbestedingsproject start met een organisatiescan. Hiermee krijgen we duidelijke inzichten in de huidige inrichting en resultaten van uw recruitment capaciteit. De organisatiescan bestaat uit een analyse van de effectiviteit van uw recruitmentstrategie, feitelijke prestaties, ingezette middelen en arbeidsmarktcommunicatie.

We werken vanuit ons hart en presteren vanuit het hoofd.

We zijn ervaren, gedreven en daadkrachtig. Organisaties en talenten met elkaar verbinden is iedere keer weer een maatwerktraject. Het gaat ons om de match en de chemie. Dus zijn we partners en coaches tegelijk.